Bale se odvoze i po danu!? Tko laže i obmanjuje javnost

| 10.8.2017. u 23:54h | Objavljeno u Aktualno

Početak rješavanja problema otpada? Tako je naslovljen prilog iz Varaždina koji je emitiran u Dnevniku 2 HTV-a u četvrtak, 10. kolovoza.  Jasno, riječ je o prilogu u kojem se vide čudnovate aktivnosti u varaždinskom Brezju gdje jedan utovarivač stavlja dvije bale u veliki kamion, i to usred bijela dana, točnije popodneva!

Ne bi to, naravno, bilo toliko čudesno da dan ranije, dakle u srijedu,  portal evarazdin nije u prilogu naslovljenom „Već 23 dana šleperi Aquatehnike odvoze bale iz Brezja“ jedini s lica mjesta izvijestio o noćnom i tajnovitom odvozu bala koje nisu pod koncesijom, što je popraćeno i ekskluzivnim ranojutarnjim snimkama utovara bala, uz objašnjenje da zamjenik varaždinskoga gradonačelnika Zlatan Avar  „kao jedini razlog zašto se utovar odvija tako rano ujutro navodi nesnosni smrad uslijed poslijepodnevnih vrućina“!?

U želji da se i osobno u uvjere  u pregalaštvo varaždinske gradske vlasti i njezinu skrb za okoliš,odlagalište u Brezju u četvrtak rano ujutro, iza 4 sata, posjetili su i novinari Varaždinskih vijesti.  No, na naše veliko iznenađenje i razočaranje, odlagalište je bilo pusto, kao i nešto kasnije, u jutarnjim satima kada smo prilazili pokraj njega. Nigdje ni čovjeka, a kamoli strojeva za utovar i kamiona koji bi za mjeseca dana trebali na nepoznato odredište odvesti oko 3.000 tona bala.

I taman  kada smo pomisli da je došlo do iznenadnog i neobjašnjivog zastoja odvoza dijela bala koji je trebao trajati još barem tjedan, ako ne i dva tjedna, bale su se opet počele tovariti. Ali sada u poslijepodnevnim satima, i to po nesnosnoj vrućini kakva je bila odlagalište, koja je svega dana ranije bila krajnje neprihvatljiva!?

Je li stoga uistinu počelo rješavanje višegodišnjeg problema baliranog otpada ili pak se radi o obmani i pukom naslikavanju samo radi dokazivanja vjerodostojnosti, koliko god pričali da nije tako? Odgovor će uskoro dati nadležna tijela, prije svega inspekcija zaštite okoliša.

Označeno u
Galerija slika