Dejan Petreković, 44-godišnjak iz Varaždin Brega, nestao je u srpnju ove godine

APEL Molimo da nam se javi svatko dobronamjeran, kako bismo rasvijetlili sudbinu našeg oca

| 12.11.2018. u 15:49h | Objavljeno u Aktualno

Molimo da nam se javi svatko dobronamjeran, koji zna neku informaciju, koja bi mog rasvijetlili sudbinu našeg oca s kojim se nismo čule više od sto dana, odnosno od 10. srpnja ove godine, kada smo ga zadnji put vidjele, apel je kćeri Dejana Petrekovića, 44-godišnjaka iz Varaždin Brega, kojemu se izgubio svaki trag. I ne samo trag, nego i glas jer baš ništa se ne zna zašto je nestao, iako dani prolaze pa i mjeseci, a uskoro će i božićni blagdani kada su obitelji na okupu…

Njegov nestanak i dalje je obavijen velom tajne. U utorak, 10. srpnja, bio je uobičajen ljetni dan. Nakon ručka, Petreković je malo zadrijemao na kauču, kao i njegova mlađa kći, koja je otišla u svoju sobu. Dok je ona još spavala, on je popio kavu s djevojkom, koju je oko 16.45 sata ispratio... Desetak minuta kasnije viđen je ispred svoje kuće na Varaždin bregu s alatom kraj Mercedesa A klase tamnoplave boje..

- Da nešto nije u redu postalo nam je jasno tek sutradan, dakle u srijedu oko 8 sati. Tada me je probudio telefonski poziv neke žene koja mi je rekla da je u Varaždinu, nedaleko od poduzeća Siga, pronašla tatin mobitel s njegovom zdravstvenom knjižicom i starom bankovnom karticom, koja je istekla prije nekoliko godina, prisjeća se mlađa kći, studentica u Varaždinu.

Kada je došla do žene, imala je što vidjeti: mobitel je bio gotovo potpuno uništen. Usprkos tome, doma su iz mobitela uspjeli izvaditi dvije SIM kartice, ali bez ikakvih rezultata.

- Kartice smo umetnuli u tablet tijekom večeri, ali su stizale samo SMS poruke o propuštenim pozivima nas i prijatelja, odnosno poznanika. Ništa što bi nam bilo sumnjivo, veli kći.

S obzirom na stanje mobitela, kao i nejavljanje tate, shvatili su da nešto nije u redu. Stoga se mlađa kći otišla raspitati za njega u bolnici, kao i policiji. Međutim, bez rezultata. Usporedno s time, nazivali su se prijatelji i poznanici, ali također bez rezultata. NišTa bolje nije bilo ni tijekom potrage, koju su same organizirale, posebno ulicama Varaždina, Trnovca Bartolovečkog i okolice..
Potraga se nastavila i tijekom četvrtka, kada je oko 16.30 određenu nadu dao poziv poznanika Petrekovića, koji je tamnoplavi Mercedes registracijskih oznaka VŽ 354 NL primijetio na parkiralištu trnovečke pizzerije Quatro.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti