Anđelko Stričak (HDZ) podržao odluku o nabavi borbenih aviona.

V.V. | 16.12.2017. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Odbor za obranu Hrvatskog sabora na svojoj sjednici održanoj u četvrtak dao je jednoglasno pozitivno mišljenje na projekt opremanja Oružanih snaga višenamjenskim borbenim avionom. To je prvi korak u procesu donošenja odluke o nabavi borbenih aviona.

Član Odbora za obranu u svojstvu potpredsjednika je i saborski zastupnik iz Varaždinske županije, HDZ-ov Anđelko Stričak, svojim je glasom također podržao spomenuto mišljenje. Izjavio je kako je nabavka višenamjenskih borbenih aviona jedna od najvećih i najsloženijih odluka u resoru obrane nakon završetka Domovinskog rata.

Naglašava da je ulaganje u borbene avione investiranje u sigurnost Hrvatske ali i da je važno za budući gospodarski rast i razvoj.

Koraci u procesu donošenja odluke uključuju mišljenja Odbora za obranu Hrvatskog sabora, a potom Vijeća za obranu, čiji su članovi: predsjednica Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade RH, ministar obrane, ministrica vanjskih i europskih poslova, ministar financija, načelnik Glavnog stožera OS RH, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora i savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za poslove obrane.

Finalni korak je donošenje Odluke o nabavi višenamjenskog borbenog aviona na razini Vlade Republike Hrvatske.

Označeno u