Amerikanci s CIOS-om u Varaždinu pokreću preradu otpada u gorivo za proizvodnju energije? Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Amerikanci s CIOS-om u Varaždinu pokreću preradu otpada u gorivo za proizvodnju energije?

Varaždinske vijesti/Jutarnji list | 13.10.2018. u 10:57h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu bi moglo doći do nove investicije, a radi se o udruživanju Amerikanaca s C.I.O.S. MBO kako bi se pokrenula prerada otpada u gorivo za proizvodnju energije.

Kako piše Jutarnji list, biznismen i i bivši američki političar Rick Santorum tvrdi da su u Hrvatskoj pronašli mjesto za lansiranje "prijelomne tehnologije". 

U razgovoru za Jutarnji list, Santorum tvrdi kako su u Varaždinu našli partnera, a to je C.I.O.S., koji ima najsuvremenije postrojenje za obradu otpada upravo u Varaždinu. 

- Stroj bi trebao biti postavljen do kraja godine. On je na samom kraju tehnološkog procesa: kamioni odvoze otpad, izdvajaju se dijelovi koji ne gore, metali, staklo, a a ostalo se prerađuje, sav organski otpad, papir, plastika, ulazi u stroj. C.I.O.S. ima sve osim završnog stroja, što je divna stvar u ovom partnerstvu. Kada ta smjesa uđe u stroj, nakon oko dva sata procesa izlaze kocke koje podsjećaju na ugljen, a koje su novo gorivo - pojasnio je Amerikanac za Jutarnji list

Označeno u