Alen Runac uoči današnjeg razgovora s NO tvrtke Parkovi Foto: Dražen Novosel

Mr. sc. Alen Runac imenovan direktorom Parkova d.d.

| 19.4.2018. u 14:40h | Objavljeno u Aktualno

Mr. sc. Alen Runac novi je direktor varaždinskih Parkova. Odlučili su to danas, jednoglasno, a nakon obavljenih razgovora s obojicom kandidata za direktora, članovi Nadzornog odbora te varaždinske komunalne tvrtke.

- Mogu izraziti zadovoljstvo, ali sad me čeka velika obaveza, jer ne mislim samo statirati, već uvesti svoje nove vizije, kako poboljšati poslovanje Parkova i ne samo poboljšati poslovanje tvrtke već i staviti čovjeka u toj firmi na prvo mjesto. Samo zadovoljni djelatnik je i kvalitetan djelatnik, tako da ćemo ići u tom smjeru da djelatnike stavimo na prvo mjesto, a oni će vjerojatno znati to i cijeniti i dati svoj maksimum, a da bi kasnije, svi zajedno, s obzirom da sam timski igrač, doprinjeli što boljem razvoju Parkova - rekao je Runac za naš tjednik.

Nadzorni odbor Parkova danas je obavio razgovore s oba kandidata za direktora te tvrtke, a osim runca kandidat je bio i dr. sc. Miroslav Benko.

Runac i Benko jedini su se javili na natječaj za direktora Parkova, a obojica su istaknuti članovi varaždinskog HDZ-a. Predali su svoje planove rada i razvoja Parkova za mandatno razdoblje od pet godina, a zadovoljavaju i preostala dva tražena kriterija: VSS i najmanje tri godine radnog iskustva.

Prije nego što je izabran za predsjednika Skupštine Varaždinske županije, Runac je do umirovljenja radio u MUP-u, dok je Benko još uvijek viši znanstveni suradnik Hrvatskog šumarskog instituta u Centru za urbane i privatne šume.