Aktualni sat na varaždinskom Gradskom vijeću: Najviše pitanje oko prometne infrastrukture

J.Š. | 18.7.2017. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

Rad semafora na raskrižjima i prometna infrastruktura pitanja su koja su dominirala aktualnim satom jutrošnje sjednice varaždinskog Gradskog vijeća.

Gordana Marsenić (SDP) ukazala je na učestalu pojavu neispravnih semafora na najfrekventnijim raskrižjima u gradu te istaknula kako smatra da se Grad mora na neki način uključiti u rješavanje takvih situacija.

Alen Kišić (SDP) ukazao je na raskrižje ulice Miroslava Krleže i ulice Krešimira Filića koje je jedna od crnih prometnih točaka u gradu.

Gradonačelnika je pitao koja je mogućnost da se to pitanje riješi kao kružni tok jer je u blizini VI Osnovna škola i u pitanju je sigurnost djece.

Robert Gotić je ukazao na problematični južni ulaz u grad, istaknuvši kako je Koprivnička ulica najgora točka.

Bruno Ister se nadovezao se na prometne teme istaknuvši kako je “kučanska rampa” rak-rana varaždinskog prometa. Uz to, Ister smatra kako je podvožnjak u Miškininoj druga najveća problematična točka.

Natalija Martinčević iz NS- Reformista istaknula je kako Grad treba apelirati na policiju da se na sve semafore koji ne rade odmah upute policijski službenici.

Gradonačelnik Ivan Čehok na pitanje oko prometne infrastrukture, je odgovorio kako su, ovlasti gradske uprave vezane za državne ceste - ograničene.

- Mi možemo upozoravati i apelirati, ali nemamo moć i riješiti neke stvari. Struka smatra da na neka mjesta možete postaviti rotor, ali ne i u Koprivničkoj ulici - kazao je Čehok te istaknuo kako struka mora dati posljednju riječ.
Što se tiče rotora na križanju Krležina-Filićive, Čehok je kazao kako je mišljenje struke prije bilo da to raskrižje nije pogodno za rotor, a sada kažu da je.

- Nekad je i sama struka je zbrkana odnosno mijenja mišljenje, no danas smo potpisali natječaj i nadamo se da će u rujnu početi radovi na tom raskrižju. Oko Koprivničke i Međimurske tek treba vidjeti - kazao je Čehok te pozvao građane neka paze u prometu.