Advent u Varaždinu uz najveće klizalište dosad, brojne koncerte i Coca Colin vlak Djeda Mraza!

| 18.11.2016. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako se po sunčanom vremenu i za studeni visokim temperaturama ne bi reklo, tek nas nekoliko dana dijeli od otvorenja Adventa - manifestacije koja je iz godine u godinu sve sadržajnija i veća i privlači sve više posjetitelja u Varaždin.

- Ove godine Advent će se odvijati na dvije lokacije. Na Kapucinskom trgu i Korzu gdje posjetitelje čekaju brojni sadržaji poput vlakića Djeda Mraza, adventskih selfija, bogate ugostiteljske ponude i velikog klizališta. Bit će uređena i šetnica ulicom Ankice Opolski do Korza na kojem nas će svake subote od 26. studenog biti organiziran i bogat glazbeni program koji će se odvijati u prijepodnevnim i ranovečernjim satima - najavila je direktorica Turističkog ureda varaždinske Turističke zajednice Jelena Toth istaknuvši kako nas čeka preko 25 glazbenih programa na Bijelom Korzu.

deda mraz

Kao posebno atraktivne istaknula je koncerte grupe Pavel u subotu 26. studenog i koncert Hrvatske funk delegacije u subotu 10. prosinca, ali uz njih tu su i brojni drugi zanimljivi glazbeni programi poput nastupa Zbora mladih iz Australija i drugih.

Generalni sponzor ovogodišnjeg Adventa je Kitro koji će na Kapucinskom trgu imati Kitro kutak s brojnim zanimljivim sadržajima. U suradnji s Trkačkim klubom Marathon 95 organizirat će utrku Djeda Mrazova, a u suradnji sa školama natjecanje dječjih zborova subotom i nedjeljom.

- Osnovna ideja je da se ljudi zabave i uživaju - kažu u Kitru.

Spomenimo kako će prigodna adventska prodaja i štandovi bit će postavljeni u ulici Ankice Opolski i na Trgu Slobode, dok će ulica Ivana Gundulića ili popularna Dućanska ulica biti posebno ukrašena.

- Kreativno smo se poigrali i osmislili malo drugačije ukrašavanje Dućanske ulice - kazala je Jelena Toth te najavila još jedno iznenađenje.

Naime, 14. prosinca u Varaždin će stići poznati Coca Colin kamion s Djeda Mrazom. Varaždin će tako uz Zagreb, Osijek, Rijeku i Split biti jedan od gradova kojeg će posjetiti Coca Colin Djed Mraz koji gdje god da dođe izaziva oduševljenje.

- Djed Mraz diljem Hrvatske prikuplja igračke diljem Hrvatske koje se doniraju djeci čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja, a djeca koja ih Djeda Mrazu doniraju budu nagrađena - kazala je Jelena Toth koja vjeruje kako će Varaždince razvesliti ovaj možda najpopularniji Djed Mraz na svijetu.

klizanje

Dodajmo svemu tome kako je otvorenje klizališta zakazano za 25. studeni uz DJ-a i prigodnu zabavu. Dva dana kasnije, 27. studenog u 17 sati na klizalištu će nastupiti najmasovniji klub sinkroniziranog klizanja u Hrvatskoj - Zagrebačke pahuljice.

- Pahuljice će nastupiti na klizalištu velikom 1134 četvornih metara koje će po veličini biti drugo u Hrvatskoj - istaknuo je direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar.

Na današnjem predstavljanju Adventa spomenut je i doček Nove godine koji će biti na Kapucinskom trgu uz koncert Vatre, vatromet i nezaobilaznu 39. Međunarodnu novogodišnju utrku.

Grad Varaždin će za organizaciju Adventa izdvojiti 330.000 kuna.

novogodisnja 13 14