3. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018. održat će se 12. kolovoza

| 22.7.2018. u 16:22h | Objavljeno u Aktualno

Danas prijepodne je u Vatrogasnom domu u Gačicama održan sastanak predsjedništava DVD – a Gačice i ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH na kojem se raspravljalo o detaljima obilježavanja 27. godine od pogibije hrvatskog branitelja Dražena Šešeta.

Potvrđeno je da će se „3. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2018“ održati u nedjelju, 12. kolovoza 2018., a započet će jutarnjom svetom misom u kapelici u Gačicama.

Nastavak će uslijediti u 16 sati odavanjem počasti na Draženovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu.  Uz molitvu koju će predvoditi vlč. Alojzije Pakrac, Draženu će se pokloniti članovi obitelji, prijatelji, kolege iz DVD – a Gačice, hrvatski branitelji, gradski i županijski dužnosnici i drugi.

Odat će se i počast poginulom hrvatsklom branitelju Ivici Cecelji iz Završja, čije je posljednje počivalište isto na groblju u Margečanu, tik do Draženovog.

Program će se nastaviti u 17 sati u osnovnoj školi u Gačicama, a potom će se manifestacija 'preseliti' na obližnji sportski kompleks koji se nalazi u blizini Draženove rodne kuće. Tamo će se u 18 sati održati pokazna vatrogasna vježba DVD –a Gačice, te otvoriti izložba starog i novog novca, kolekcionara i hrvatskog branitelja, Martina Lukavskog.

U 18:30 sati će se odigrati tradicionalna memorijalna nogometna utakmica između DVD Gačice i UDVDR RH Ogranak Ivanec, a u njezinom će poluvremenu isti timovi odmjeriti snage i u povlačenju užeta. U planu je i sportska aktivnost u kojoj će sudjelovati djeca, a čiji će se detalji utvrditi naknadno.

Po završetku službenog dijela programa, oko 20 sati, nazočni će nastaviti druženje uz prigodni domjenak. Prije same manifestacije, dogovoreno je, održat će se još najmanje jedan sastanak na kojemu će se usaglasiti i posljednji detalji oko protokola i programa.

Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo obiju strana dosadašanjom suradnjom, posebice činjenicom kako je ova manifestacija svake godine sve posjećenija i prerasta u tradiciju.
Iz DVD – a Gačice istaknuli su veliko zadovoljstvo suradnjom sa UDVDR Ogranak Ivanec na ovom projektu.

- Zadovoljstvo je surađivati s Vama, a dokaz dobre suradnje je i činenjica da smo već druge godine održavanja ove manifestacija imali veliki odaziv.  Više od 100 naših sumještana joj je nazočilo, što znači da radimo dobar posao. To nas jako raduje - rekli su, uz ostalo, predstavnici DVD Gačice.   

- Naša je ideja od samog početka bila da sjećanje na Dražena Šešeta preraste u manifestaciju koja će postati tradicija i biti nešto što će ostati mještanima Gačica i jednog dana kada nas više nebude i s radošću i poštovanjem prema Vama i mještanima Gačica smo prihvatili Vaš poziv da ju zajedno organiziramo.  Posebice je važno da su mladi, oni koji ga nisu poznavali, kroz nju doznal kako je u njihom malom mjestu rastao jedan od heroja Domovinskog rata i da se tako trajno čuva sjećanje na njega. Ova manifestacija jedna nam je od najznačajnijih i organizacijski najzahtjevnijih, a zahvaljujući izvrsnoj suradnji s DVD – om Gačice i najboljih od mnogih koje tijekom godine provedemo - istaknuli su predstavnici UDVDR Ogranak Ivanec.

Inicijativu za održavanjem ove manifestacije pokrenulo je DVD Gačice, čiji je Dražen bio član prije pogibije, a podržao ju je, i treću godinu zaredom, zajednički organizira UDVDR RH Ogranak Ivanec.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Za života je bio aktivni član DVD – Gačice, veliki zaljubljenik u nogomet, kojeg je igrao rekreativno, te u mlađim uzrastima Nogometnog kluba Ivančica iz Ivanca.

Pokrovitelj manifestacije drugu godinu zaredom je Ministarstvo hrvatskih branitelja.